Aktuális, Mai Belváros
Hozzászólás

Ácsék a Belvárosi Közösségi Térben

A Mai Belváros 2016-ban megjelent cikksorozatában olyan családokat mutatott be, akik részt vettek a Belvárosi Közösségi Tér foglalkozásain és programjain. Íme az 1. rész, amelyben bemutatkozik az Ács család.

A Belváros önkormányzata által működtetett Segítő Kezek Kft. a Belvárosi Közösségi Tér szolgáltatáscsomag keretein belül számos ingyenes programot kínál az V. kerületi családoknak. Lapunk többször bemutatta ezeket a programokat, foglalkozásokat, ám ezúttal egy belvárosi családot ismerhetnek meg, akik nagy örömmel vesznek részt ilyen rendezvényeken.

Az Ács családnál vendégeskedtünk, ahol az édesanya Ácsné Szekeres Dóra (35), az édesapa Ács Tamás (36) és két kislányuk Hanna (7) és Daniella (5), na meg Artúr (8), a Beagle kutya fogadtak bennünket. A család a Károlyi-kert szomszédságában él, amit nagyon szeretnek központi elhelyezkedése és pezsgő kulturális élete miatt.

Az édesanya elmesélte, hogy az V. kerületi Játékkal-mesével Óvodában látta meg a szórólapot, így szerzett tudomást a Segítő Kezek gyermekfoglalkozásairól. Egyből felkeltette a figyelmét a Belvárosi Meseműhely hirdetése, bár egy kicsit aggódott, hiszen nagyobbik lánya Hanna félénk, visszahúzódó volt és tartott tőle, hogy nehezen fog feloldódni az idegen környezetben. Felkereste a Segítő Kezeket, ahol elmondták, hogy ez a csoportfoglalkozás éppen az ilyen típusú gyermekekre van különösen jó hatással. Hanna első találkozása a Segítő Kezek csoportmunkásaival annyira jól sikerült, hogy már nem is tudja elképzelni nélkülük az életét, aminek szülei is nagyon örülnek.

Azóta már kisebbik gyermekük Daniella is állandó résztvevője a Segítő Kezek gyermek és családi programjainak, és testvéréhez hasonlóan ő is nagyon szereti ezeket az összejöveteleket. Részt vettek már a Tűzmadár Mesetáborban, a KisMaszat foglalkozáson és a gyermek pszichodráma csoportban. A két kislány nagy boldogsággal mutatta a foglalkozásokon készített alkotásait, a babákat, az általuk kitalált meséket és a saját gyártású mesekönyvet, emellett persze nagy izgalommal meséltek minden átélt élményről, amit a csoportokban szereztek. A szülők nagyon hálásak az ingyenesen igénybe vehető programokért, mert látják, hogy gyermekeik azokat rendkívüli módon kedvelik és ott hasznosan töltik el az idejüket. Emellett külön kihangsúlyozták, hogy lányaikra kifejezetten jó hatást gyakorolnak a foglakozások, mert bátrabbak, közvetlenebbek lettek, amit a Segítő Kezek munkatársai is megerősítettek nekik.

A cikk a Mai Belvárosban jelent meg 2016. május 20-án.
Szerző: Kurkó Gyula Fotó: Assay Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.