Aktuális, Állandó programok
Hozzászólás

8 hetes szülés utáni regenerációs program

Az édesanya a babájával akkor tudja a legharmonikusabb kapcsolatot kialakítani, ha testben és lélekben is jól érzi magát, hiszen ez a kapcsolat egy egység, ahol a baba egészsége mellett az édesanyáé is elengedhetetlen. Ebben segít a szülés utáni regenerációs program.

A 30 perces egyéni foglalkozáson ötvözzük a masszázst és az irányított tornát, személyre szabva, konzultációval, az édesanya fizikai állapotához igazítva,

  • ezzel csökkenthető a szoptatás és emelés következtében kialakult hát- és derékfájás
  • erősíthetők a várandósság alatt meglazult izmok, ízületek,
  • segít a szülés utáni depresszió leküzdésében,
  • elősegíti a jobb alvást a megváltozott alvásperiódusokban,
  • támogatja a hormonrendszer normál működését.

A foglalkozás egy konzultációval indul, hiszen az édesanyák a szülés után más-más problémákkal küzdenek, eltérő fizikai állapotban vannak, mások a szülés és szoptatás körülményei. Ezeket megbeszélve kialakítható az édesanya számára legmegfelelőbb regenerációs ütem a 8 hétre. A regenerálást a földön, kényelmes matracon végezzük, háton vagy oldalt fekvésben, illetve ülő pozícióban. Az érintés ereje, így a masszázs is csodákra képes, aktivizáljuk az egész testet, nem erős mozdulatokkal, hanem lágy, pontnyomásos technikával, ezáltal a blokkok oldódnak, kialakul a kellemes közérzet. Ezt követően vezetett gyakorlatokkal erősítjük az izmokat, megnyújtjuk az ízületeket, ami nem megerőltető, hiszen nem önállóan kell a gyakorlatot végezni, a terapeuta vezeti az adott testrészt.

A test és lélek regenerálása akkor a leghatékonyabb, ha a környezet nyugodt és a magunkra figyelés kialakul. Ehhez biztosítjuk a csendes, nyugodt helyiséget, ahol van lehetőség a megérkezésre, átöltözésre, ráhangolódásra. A foglalkozáson kényelmes ruha ajánlott, ezért kérlek, hozz magaddal egy nadrágot és egy pólót, amiben komfortosan érzed magad!
Ha úgy érzed, hogy korai még a babádtól hosszabb időre elszakadni, hozhatod magaddal, a halk, relaxáló zenére biztosan megnyugszik.

A programot a szülés utáni 6. héttől a gyermek 1 éves koráig ajánljuk.

Az ingyenes program kizárólag az V. kerületi lakosok számára látogatható!
Időpontok az Órarend menüpont alatt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük