Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Májusi programok

Május 6-án ismét rengeteg családi programmal ünnepeljük az Olimpia park születésnapját. Mivel közeleg a nyári szünet, ezért táborunkról, illetve egyéb kerületi programokról is olvashatnak a havi ajánlónkban, többek között a Belvárosi Fesztiválról is.

Az Olimpia park születésnapja – Belvárosi Családi Piknik május 6-án!

Idén már 3. alkalommal készülünk a kerület egyik legnagyobb ünnepére, az Olimpia park születésnapjára. Május 6-án velünk lesz többek között Kárász Eszter, a MárkusZínház, a Ringató csapata, DannyBain, Paprika Jancsi, a Langaléta Garabonciások, Bartha Tóni Csúzlizdája, a Cellux Csoport és a Rutkai Bori Banda. A Fb eseményhez itt tudnak csatlakozni! Minden program ingyenes!

Nyári táborok a Belvárosi Közösségi Térnél

Szeretettel várjuk idén is az 5-7 éves gyerekeket ingyenes napközis mesetáborunkba. A közös kaland végén minden táborozó megírja és megkapja saját meséjét is. Tavaly készült interjúnkat Huszár Anikóval itt olvashatják. Már csak néhány helyünk van, érdemes minél hamarabb jelentkezni!
Előzetes bejelentkezés szükséges: poich.magdolna@segitokezek.com, +36 30 727 7893.

Szenior mesemondó program indul

Szenior mesemondó program indul az Aranytíz Kultúrházban, ahova szeretettel várjuk a mesékről hallani és mesélni vágyó V. kerületi időseket.
Bővebb információ és jelentkezési tudnivalók itt.

Foglalkozásaink és állandó programok:

Május 16-án felméréssel egybekötött tanácsadásra várjuk az 1-3 éves gyerekeket és szülőket a Ficánkoló foglalkozás keretében. Sajnos erre az alkalomra már nem tudunk újabb jelentkezőket fogadni!

Ebben a hónapban 4-én és 18-án lesz Családi alkotódélután, ahol 16 és 18 óra között kreatívkodhatnak a gyerekek és szülők közösen az Aranytízben. Előzetesen nem kell bejelentkezni. A május 18-ai lesz az utolsó alkalom ebben a tanévben!

A legkisebbeknek és szüleiknek ajánljuk a szerdai Totyogót, a pénteki  Belvárosi Minimanó tornát és a csütörtöki Ringatót. Egyik foglalkozásra sem kell külön jelentkezni, és bármikor lehet csatlakozni.

A májusi programok időpontjait megtalálják az eseménynaptárban is, a foglalkozásokról bővebben pedig a weboldalunk „Programajánló” rovatának  „Gyerekeknek” és a „Szülőknek” menüpontjaiban olvashatnak.

Egyéb kerületi programok:

Belvárosi Fesztivál – május 26-28.

2017. május 26-28. között Belváros-Lipótváros Önkormányzata 11. alkalommal szervezi meg Magyarország egyik legnagyobb ingyenes zenei fesztiválját az V. kerületben. A családok számára is számos meglepetést tartogat a fesztivál. A már hagyományossá vált Szabadság téri Családi Nap idén éppen gyermeknapra esik, ezért ez alkalomból az Önkormányzat olyan kiváló programokkal ajándékozza meg a gyermekeket, mint Rutkai Bori és Szalóki Ági koncertjei, valamint a Paprika Jancsi bábelőadás. Az évről-évre nagy népszerűségnek örvendő kézműves foglalkozások, kosaras körhinta, népi fajátékok és állatsimogató mellett idénugrálóvár és lovacskázó is várja a kerület „apraját”. A Fb eseményt és a részletes programot itt találják.

Május végéig látogatható a Meseváros-Budapest kiállítás a Deák17 Galériában

A kiállítás mintegy húsz neves hazai gyermekkönyv illusztrátor eredeti alkotását mutatja be, lapozható könyvek, társasjátékok, filmek és egy interaktív várostérkép segítségével. A záróeseményen, május 27-én együtt alkothatnak a gyerekek illusztrátorok közreműködésével.

Nyári meseválogatás a Puskinban

A nyári szünetre készülődve a Puskin Kuckó nyári mesékkel zárja idei évadját. Május 27-én és 28-án 10 órától A legkisebb ugrifüles, Mirr-Murr, a kandúr és Pompom kalandjait nézhetik meg. Jegyár: 800 Ft.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.