Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Októberi programok

porgramajanlo_osz

Októberben rengeteg foglalkozásunk indul újra, melyre egészen a totyogóktól az óvodásokon keresztül a diákokig, és természetesen a szülőkig szeretettel várjuk az V. kerületi családokat. Emellett további kerületi programokat is találnak ehavi programajánlónkban.

Belvárosi Minimanó torna

belvarosi_minimano_torna

Október 7-étől új foglalkozás is indul a Belvárosi Közösségi Tér szervezésében. Péntekenként a Belvárosi Minimanó torna 10 órától várja a 2-3 éves örökmozgó gyerekeket és szüleiket. A foglalkozásra nem szükséges előre jelentkezni, és bármikor lehet csatlakozni.

Családi alkotódélután

kismaszat_kicsi

Szintén új program a Családi alkotódélután, amely egy kötetlen kézműves foglalkozás óvodásoknak, ahol a szülők az év különböző időszakainak megfelelő témákban alkotnak közösen a gyerekekkel. Egyszerre fejleszti a finommotorikát, az észlelést és a gondolkodást, s emellett egy közös élményt is biztosít a családok számára. Erre a foglalkozásra október 13-án és 27-én  16 és 18 óra között várjuk a családokat. Nem kell előre bejelentkezni, de kérjük, hogy időben érkezzenek.

Állandó programjaink:

A Belvárosi Ringató továbbra is szeretettel várja a kisgyerekes családokat csütörtökönként 10:30 és 11:00 között az Aranytízben. A programra nem szükséges előzetes bejelentkezés, és továbbra is ingyenesen látogatható az V. kerületiek számára.

Ringato_MG_6556_

Október 5-étől indul újra a Totyogó baba-mama Klub, ahol  szerdánként 10:15 és 11:15 között együtt mondókázunk, játszunk és énekelünk az anyukákkal és a babákkal (0-3 éves korig). Emellett az édesanyák szakemberektől tájékozódhatnak a babákat, kisgyermekeket és szüleiket érintő kérdésekben. Bármikor lehet csatlakozni a foglalkozáshoz!

Totyogo-klub-12

Továbbra is várjuk a leendő szülők jelentkezését  a novemberi Pocak Klubba, illetve a Babamasszázs tanfolyamra is lehet még jelentkezni, amely október 19-én indul. Mindkettő zárt csoportos foglalkozás.

pocak_klub

Októberben indulnak zárt csoportos foglalkozásaink a gyermekek számára is a Belvárosi Meseműhely, a Belvárosi Varázsmanók, a Gyermekpszichodráma csoportok óvodásoknak és iskolásoknak, a Tanulásmódszertan felső tagozatosoknak és középiskolásoknak, amelyek egészen óvodás kortól a középiskolásokig segítik a gyerekeket és diákokat.

Az októberi programok időpontjait megtalálják az eseménynaptárban is, a foglalkozásokról bővebben pedig a weboldalunk „Programajánló” rovatának  „Gyerekeknek” és a „Szülőknek” menüpontjaiban tájékozódhatnak.

További kerületi családi programok:

Újra indultak a családi programok több V. kerületi kulturális intézményben is, ezekből ajánlunk most néhányat figyelmükbe:

Károlyi-kert

karolyi_kert

Amíg tart a kellemes őszi idő, érdemes ellátogatni a kerület zöld területeire is, az Olimpia Parkba, a megújult Károlyi-kertbe, a felnőtteknek a Honvéd téri fitnesz parkba.

Deák17 Galéria

deak17

A Deák17 Galériában folyatódnak a múzeumpedagógiai foglalkozások, amelyek hétköznap várják a bejelentkező óvodás és iskolás csoportokat. Emellett figyelmükbe ajánljuk a BVA Budapest Városarculati Nonprofit Kft-vel közösen megálmodott és létrehozott Városi Titkos Füzetet, amellyel a családok játékos formában fedezhetik fel a Belváros érdekességeit. A füzet 8-10 éves kortól ajánlott és ingyenesen letölthető innen, illetve hamarosan nyomtatott formában is elérhető a Galériában.

Petőfi Irodalmi Múzeum

sarkanyos_pim

Elindulnak a Petőfi Irodalmi Múzeum családi programjai is, október elején sárkányos délelőttel készülnek, de még a Sárkányok mindig lesznek című kiállítást is érdemes gyerekekkel megnézni, amely november 6-áig tart nyitva. Október 23-án a kerület összes múzeuma ingyenesen várja a látogatókat nemzeti ünnepünk alkalmából.

Puskin Kuckó

2016_osz-tel_kucko

A 90 éves Puskin mozi szombat és vasárnap délelőtt ismét a gyerekeké, hiszen visszatérő programsorozatuk, a Puskin Kuckó mesefilmekkel, bábelőadásokkal és koncerttel várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

 

HÍRLEVÉL

hirlevelre_feliratkozas

Szeptemberben megújult a Belvárosi Közösségi Tér hírlevele, amelyre továbbra is feliratkozhatnak! A havonta jelentkező hírlevélben programjainkról, kerületi rendezvényekről és egyéb fontos és hasznos belvárosi tudnivalókról is tájékozódhatnak! Feliratkozás itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.