Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Júniusi programok

belfeszt_2016

Hamarosan beköszönt a nyári szünet és ahogy már a kerületben élők megszokhatták, ha június, akkor Belvárosi Fesztivál! A rendezvényen a Belvárosi Közösségi Térrel is találkozhatnak a Zrínyi utcában. Emellett nyári mesetáborral, egészen június végéig Ringatóval és június 8-áig Totyógóval is várjuk a családokat. A Belvárosi Szülők Akadémiájának utolsó előadása június 8-án a nyári szünetről szól majd, Hurrá, nyaralunk! címmel.

Belvárosi Fesztivál – több helyszínen, június 3-5.

belfeszt_02

Koncertekkel, gyerek- és rengeteg egyéb programmal várják a Belváros számos pontján a kicsiket és nagyokat június első hétvégéjén. A fesztiválhoz kapcsolódva a Belvárosi Közösségi Tér június 3-án és 4-én 12-17 óráig ingyenes kézműves foglalkozással várja a családokat a „Civil utcában” (Zrínyi utca).
Fb esemény itt.

Belvárosi Tűzmadár Mesetábor

mesetabor_2016

Idén is várjuk júliusi nyári napközis mesetáborunkba a belvárosi gyerekeket két korcsoportban és időpontban. Célunk, hogy a tábor öt napjában mesét varázsoljunk. Az elmúlt évek tapasztalatait a Metamorphoses alkotó-fejlesztő meseterápia módszerével kiegészítve szeretnénk elérni, hogy a velünk táborozó gyerekek kapcsolódni tudjanak a mesékhez, és öt napig megmártózhassanak a mesék felszabadító, erőt adó világában. A részvétel ingyenes, csak a napi háromszori étkezésért kell az óvodában fizetett térítési díjjal megegyező összeget fizetni! A tábor létszáma korlátozott, előzetes bejelentkezés szükséges.
Bővebb információ és jelentkezés:
poich.magdolna@segitokezek.com vagy 06 30 727 7893

IDŐPONTOK:
2016. július 11-15. BETELT!
Korosztály: 6-7 éves gyerekek
Helyszín: Balaton utcai Óvoda
2016. július 25-29.
Korosztály: 5-6 éves gyerekek
Helyszín: Játékkal-Mesével Óvoda

Belvárosi Szülők Akadémiája az Aranytízben – június 7., 17:30-18:30

dr_KeresztesZoltan_MG_8215_

Az előadás címe: Hurrá, nyaralunk!
A várva várt és sokat tervezett, akár anyagilag is megterhelő nyaralás gyakran egyáltalán nem úgy zajlik, és feleannyira sem emelkedett, relaxált hangulatban tér haza róla a família, mint ahogy azt előzetesen elgondolták. Gyakori, hogy a család feszült, fáradt, csak érjünk már haza hangulatba kerül. Mi ennek az oka? Hogy lehet a nyarat feltöltődve, közös pozitív élményekkel zárni? Erre keresi a választ a Szülők Akadémiája tanévzáró, júniusi előadása. A program ingyenes, a szomszédos teremben gyermekfelügyeletet is biztosítunk.
Előadó: dr. Keresztes Zoltán pszichoterapeuta.
Fb esemény itt.

Állandó programjaink:

Totyogó – utolsó alkalom: június 8.
Június 8-án, szerdán 10 órától várja a legkisebbeket a Totyogó a nyári szünet előtti utolsó alkalomra.

Ringató – (ebben a hónapban: június 2., 9., 16., 23., 30)
Ringató foglalkozás minden csütörtökön Gáll Viktória Emesével az Aranytíz Kultúrközpont Csepp2 termében. Az utolsó alkalom a nyári szünet előtt június 30-án lesz.

Az eseménynaptárban megtalálhatóak időpont szerint is programjaink, amely az V. kerületi családok számára ingyenesen látogathatóak.

További programok a kerületben:

Múzeumok Éjszakája – városszerte, június 25.

muzeumok_ejszakaja_2016

Idén 14. alkalommal rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját, és ebben az évben is gazdag programokkal várják majd az intézmények az izgalmas kalandra vágyó látogatókat a Belvárosban is. Gyerekekkel is érdemes elindulni, hiszen több helyszínen már délutántól gyerekprogramokkal készülnek.

Hamarosan elindul a Belvárosi Közösségi Tér hírlevele!

Már most érdemes feliratkozni itt!
A havi hírlevélben programjainkról, kerületi rendezvényekről és egyéb fontos és hasznos belvárosi tudnivalókról is tájékozódhatnak!

KÉRDŐÍV

Az önkormányzati fenntartású Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. – Belvárosi Közösségi Tér tovább szeretné fejleszteni a kisgyerekes családoknak szóló szolgáltatásait. Az alábbi rövid kérdőív kitöltésével az Ön segítségét is szeretnénk kérni ahhoz, hogy a régi és új szolgáltatások minél inkább illeszkedjenek a kerületben élők igényeihez, szükségleteihez. A kérdőív kitöltése maximum 15 percet vesz igénybe. Köszönjük, hogy együttműködésével segíti munkánkat!

Kitöltöm

Kérjük, hogy a kérdőívet V. kerületi lakhellyel rendelkezők töltsék ki!
Lehet, hogy több forrásból is megérkezik Önhöz a kérdőív, kérjük, hogy csak egy alkalommal töltse ki!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.