Aktuális, Egyéb
Hozzászólás

Februári programajánló

Ti is várjátok már a tavaszt? Jövő héten együttes erővel próbáljuk elűzni a telet – számítunk rátok is! Egész héten szokatlan farsangi ruhatárral készülünk, naponta más tematika szerint öltözünk be, és várjuk a játékos kedvű felnőttek, lelkes gyerekek csatlakozását!

Kávézónk kínálatában háromféle ízesítésű fánkból választhattok majd. Csütörtök délután egy fergeteges Farsangi mulatsággal készülünk, amire már tudtok regisztrálni. A Farsangon kívül megszokott programjainkkal is várunk benneteket, és két új foglalkozást is megtalálhattok kínálatunkban. A Kenguru tornán kisgyermeketekkel együtt vehettek részt, míg a Lendülő egy tempósabb, pörgősebb torna, csak szülőknek. Februárban is segítünk a felnőtteknek kikapcsolódni, lassítani, töltődni. A Könyvkuckóra várjuk az olvasni szerető, könyvekről szívesen beszélgető felnőtteket, a Világjáró Mesekörre pedig szokás szerint élőszavas mesemondással és beszélgetéssel készülünk. A Most én jövök! ebben a hónapban a pszichodráma csodálatos világába enged betekinteni, Szülőklubunkon pedig a családi élet rejtelmeit próbáljuk együtt megfejteni.

Induló zárt csoportjaink

Zárt csoportjainknál vegyétek figyelembe, hogy az elköteleződés a foglalkozássorozat egészére szól!

Anyamesék
Felnőtteknek
Március 6-tól hétfőnként 17.30-19.00

Anyának lenni örökös kihívás. Küzdelmes, gyönyörű, sokrétű szerep, amiben olykor hullámvasúton érezheted magad. Az Anyamesék egy nyolc alkalmas csoport, ahol megpróbáljuk felgöngyölíteni az anyaság titkait, megtalálni a harmóniát, megküzdeni nehézségeinkkel. Mindebben a mesék és szakemberek lesznek segítségedre, és természetesen az anyatársak. Nyolc héten át együtt csodálkozunk rá az anyaság számtalan arcára, beszélgetünk, együtt gondolkozunk. Ha van kedved velünk együtt utazni lelkünk mélyére, várjuk jelentkezésed a csoportba itt.

Nyitott csoportjaink, foglalkozásaink

Az alábbi csoportokhoz bármikor csatlakozhattok, ám minden alkalommal regisztrálni szükséges honlapunkon, a foglalkozás oldalán!

Kék Katica
5-7 éveseknek
Február 8. és 22. 17.15 – 18.00

A Kék Katica vidám foglalkozásaira 5-7 éves gyerekeket várunk. Mi történik itt? Németh Róbert kortárs költő megzenésített versein keresztül ismerkedünk meg az egyes évkörökkel, hagyományokkal, népszokásokkal. Bízunk benne, hogy ezt a sokat érő tudást generációról generációra vihetjük tovább. A Kék Katica zenével, vidámsággal, élményekkel igyekszik ezt biztosítani. A kéthetente megrendezett foglalkozásokra itt tudtok regisztrálni.

Apa, ma játssz te is!
1-4 éves gyerekeknek és szüleiknek
Február 24. 17.00 – 17.45

A délelőtti Ringatón többségében a kisgyerekekkel édesanyjuk van jelen, a korai időpontnak köszönhetően. Az Apa, ma játssz te is! lehetőséget teremt az apukáknak, nagyszülőknek is, hogy a délutáni alvás után kipihent csemetéjükkel együtt vegyenek részt a foglalkozásokon. Amikor már vége a munkának, és egy hosszú hét után ti, apukák is lazulnátok, mi havonta egyszer lehetőséget kínálunk nektek minőségi idő eltöltésére 1-4 éves gyermeketekkel. Gyertek, fedezzétek fel a zene, a dalok erejét, és vigyétek haza az élményt! A február 24-i alkalomra itt tudtok bejelentkezni.

Kenguru (baba-mama torna)
6 hetes – 3 éves gyerekeknek és szüleiknek
Február 13-tól hétfőnként 10.15-11.15

Mi jut eszetekbe, ha az mondjuk, kenguru? Legtöbbünknek valószínűleg az erszény, és az abban hordozott kölyök ugrik be. Esetleg a hatalmas ugrások. Ha nagy ugrások nem is lesznek, de 2 éves kor alatti kisgyermeketeket magatokkal hozhatjátok most induló baba-mama tornánkra! Az egyórás foglalkozáson minden tagotokat átmozgatjuk, fokozott figyelemmel a terhesség és a szülés során alaposan igénybe vett testtájakra. A keringésfokozás mellett erősítünk is, amiben a babák élő súlyzókként segítenek bennünket. A torna ráadásul egy új szocializációs lehetőség nektek és kisgyermeketeknek is, jó alkalom tapasztalatcserére! Kell ennél több? Gyertek, mozduljunk együtt, érezzük jól magunkat, miközben testileg és lelkileg is erősödünk! A tornára itt tudtok bejelentkezni.

Lendülő
Felnőtteknek
Február 13-tól hétfőnként 11.15-12.15

Ha egy kis mozgásra vágysz gyermek nélkül, vagy csak kikapcsolódnál, kieresztenéd kicsit a gőzt, akkor a Lendülőt neked találtuk ki! A gyerekek a Meseerdőben vidáman játszhatnak, míg mi formába lendülünk, a végén pedig egy energikus, vidám, felszabadult anyát kaphatnak vissza. A Lendülőn erősítő gyakorlatok mellett dinamikus, kardio típusú gyakorlatokat is végzünk, és az óra végén relaxálunk is. A foglalkozásra minden alkalommal itt tudtok bejelentkezni

Most én jövök!
Felnőtteknek
Február 17. 16.30-19.30

Mikor feledkeztetek bele utoljára a játékba? Felnőttként ez talán már ritkábban fordul elő, de éppen ezért emlékezetes, katartikus élmény. Mi havonta egyszer ezt az élményt szeretnénk nektek megadni, mindig más módszerrel elérni a felszabadultság állapotát. Megmutatni nektek, felnőtteknek, milyen módszerekkel dolgozunk a gyerekekkel, hogy ti is megtapasztaljátok, miért szeretnek annyira a foglalkozásainkra járni!
Most a pszichodráma kerül sorra, ahol ugyanúgy, mint a gyerekdrámában, megjelenik a felszabadult játék és a katarzis révén a feszültségoldó hatás is. A játékos, olykor humoros, máskor nagyon megható felnőtt pszichodráma során más bőrébe bújhattok, megtapasztalhatjátok a spontán játék felszabadító erejét. Gyertek, játsszunk együtt!
Itt tudtok bejelentkezni a februári pszichodrámára.

Egyéb programjaink

Farsangi mulatság
Családoknak
Február 9. 17.00 – 18.00

Farsangi mulatságunk idén is felhőtlen hangulatot, vidámságot, rengeteg mókát és kacagást ígér! Öltsetek jelmezt, mutassátok meg nekünk, ti hogyan gyűritek le a téli szürkeséget! A felnőttekre is számítunk: mutassátok meg a gyerekeknek, hogy a játékosság kortalan! A létszám limitált, 40 gyermeket tudunk fogadni, regisztrálni itt tudtok.
Február 6-tól egész héten jelmezben várunk benneteket, erről honlapunkon olvashattok részletesebben!

Világjáró Mesekör
Felnőtteknek – nem csak kerületi lakosoknak!
Február 15. 18.15 – 19.15

Vajon a mesék csak gyerekeknek szólnak? Ugye ti is tudjátok, tapasztaltátok, milyen sok életbölcsességet tartalmaznak a népmesék? Jó részük gyerekekhez (is) szól, ám ezek a történetek bizony nekünk, felnőtteknek is hordozhatnak üzenetet. Ehhez szükség van egy kis időre. Mondjuk egy óra is elegendő, amikor leültök, lecsendesedtek, és befogadjátok a hallottakat. Mi ezt az órát szeretnénk nektek elhozni: gyertek, dőljetek hátra, tárjátok ki a szíveteket, és engedjétek, hogy mesemondónk elvarázsoljon benneteket! Mert a mesék mindenkinek szólnak! Aki nem hiszi, járjon utána – február 15-én. Itt olvashattok részletesebben a Világjáró Mesekörről.

Szülőklub
Felnőtteknek
Február 22. 17.00-18.30

Én-idő – Én? Idő??
Biztosan ti is hallottatok, olvastatok már a saját magunkra fordított idő fontosságáról. Boldog mama, boldog baba, mondják már nem csupán a szakemberek, de a közösségi média is. Valójában mit jelent az én-idő? Önző vagyok-e, ha szabadidőre vágyom? Mekkora gyermek mellől reális elvárás ez? Megvalósítható igény-e, hogy mindkét szülőnek legyen saját ideje, a párkapcsolat gondozására is rendszeresen találjanak alkalmat, és a gyerekek se legyenek háttérbe szorítva? Vagy mindez csak varázspálcával teljesíthető?
Februárban ezt a témát fogjuk együtt, szakemberek kíséretében körüljárni, kötetlenül beszélgetünk a minden szülőt érintő nehéz helyzetekről. Itt megélhetitek, hogy nem vagytok egyedül, más is küzd problémákkal, más is tanácstalan olykor. Talán mindenki tud hozzátenni valamit – nézzük, kinek milyen tippjei, ötletei vannak, mi az, ami bevált, és mit ne próbáljatok. Gyertek, osszuk meg egymással kétségeinket, és keressünk együtt megoldást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük