Erős Nikoletta – klinikai gyermek-szakpszichológus, gyermekpszichodráma vezető, individuálpszichológus, meseterapeuta

eros_nikoletta

Szakmai tapasztalataimat az SE ÁOK II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán szereztem, ahol nyolc éve dolgozom pszichológusként. A mindennapi munkám során krónikus betegséggel küzdő gyermekek, testvéreik és szüleik pszichés támogatása, betegséggel való megküzdésének segítése a feladatom. A gyógyult betegek számára a rehabilitációs munka keretein belül gyermekpszichodráma-, művészetterápiás- , lovaspszichoterápiás csoportokat, szülő konzultációkat vezetek, melyeknek tapasztalatait nemzetközi konferenciákon is bemutattam.

A klinikai munka mellett oktatói tevékenységet is folytatok orvostanhallgatók, a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológus képzésben résztvevői valamint a győri Széchenyi István Egyetem Állam és Jogtudományi Karán levelező tagozatos hallgatói számára.

Korábban dolgoztam az Érd Megyei Jogú Város Egységes Pedagógiai Szakszolgálatánál, ahol képességvizsgálat, diagnosztika, terápia, iskolaérettségi vizsgálat tartoztak a feladataim közé.

Jelenleg heti rendszerességgel, több korosztály számára tartok gyermekpszichodráma és meseterápiás csoportokat Budapesten.

2016-ban kezdtem el együtt dolgozni a Segítő Kezek csapatával. Gyermekek számára tartok prevenciós, terápiás foglalkozásokat valamint a Pocak Klub csoportok társvezetője vagyok.

A gyermekekkel folytatott munkámban fontosnak tartom, hogy a számukra természetes közegben a játék segítségével, a mesék nyelvén sajátítsák el a konfliktus megoldási és frusztrációtűrési technikákat. Ezáltal szimbolikus módon kifejezhetik belső tartalmaikat, az én-erősítés valamint egyensúlyteremtés kerül fókuszba. Úgy gondolom, ez segítséget adhat a gyermek öngyógyító törekvéseinek megvalósításához, a belső erőforrások megtalálásához, melyek mind a prevenciós, mind a terápiás folyamatot segítik.